Lessen


In ieder van ons schuilt een danser … de ideale hobby op elke leeftijd, alleen of met vrienden, en dit in een jouw favoriete stijl en op jouw favoriete muziek. Dansen streelt jouw ego … Kortom, dansen is leuker dan ooit. En ook jij kan dit leren.

KLEUTERDANS (Pré-ballet)

vanaf 1ste kleuter

In de lessen kleuterdans laten wij de kleuters op een creatieve wijze hun eigen lichaam ontdekken en op een fantasierijke manier kennis maken met de wereld van de dans. Het accent ligt op dansplezier, muzikaliteit, lenigheid, motoriek, creativiteit, beleving, houding, expressie en fantasie. Op een speelse manier kennismaken met de basisbegrippen van klassiek ballet.

HIP HOP

vanaf 9 jaar

Deze trendy dansstijl is oorspronkelijk ontstaan in de straten van New York. Ondertussen kent Hip hop een grote populariteit binnen de hedendaagse jongeren-cultuur. Hip hop is een dansstijl die zich uitleeft met zeer snelle en dynamische moves. Popmuziek voert hier de hoofdtoon en het hele dansgebeuren spiegelt zich aan de flitsende videoclips die uitgezonden worden op de verschillende muziekzenders. Op de stimulerende beats van hip hop- en funkmuziek laten we ons helemaal gaan.

KLASSIEK BALLET

vanaf 1 ste leerjaar

De techniek van het klassiek ballet vormt een ideale basis voor verschillende dansvormen. Bij klassiek ballet wordt gelet op je houding, lichaamscontrole, coördinatie, presentatie, elegantie, muzikaliteit en techniek. Hier wordt gestart met een echt klassieke les: barre, midden en sprongen, met een steeds hogere moeilijkheidsgraad naarmate het niveau en de leeftijd van de groep stijgt. Centraal staat een correcte lichaamshouding van waaruit gewerkt wordt aan een perfecte bewegingscontrole en lenigheid. Je leert ook de terminologie van het klassieke ballet en gaat van plié naar arabesque tot entre lacé. Het doel van de lessen is het eigen maken van de techniek, gebaseerd op het vastomlijnde systeem van de vijf voetposities en het ‘en dehors’ (het naar buiten draaien van benen en voeten). Starten op jonge leeftijd word aangeraden.

JAZZ-DANCE

vanaf 1 ste leerjaar

Jazz-dance is een eigentijdse dansvorm die haar oorsprong kent na WO II wanneer in Amerika de traditionele Afrikaanse en Carraïbische dans zich gaan vermengen met nieuwe en oude Europese dansvormen. Jazz-dance wordt de belangrijkste dansstijl voor de grote commerciële en populaire theaterproducties zoals musicals, revues, films, tv shows, videoclips,… We starten met een dansante opwarming waarin aandacht wordt besteed aan techniek, kracht, coördinatie , dynamiek en houding. Op de grond doen we specifieke oefeningen voor krachtvergroting en stretchoefeningen voor de lenigheid. Tot slot werken we aan danscombinaties waarin we ons vooral richten op het lekker dansen. Dit alles gebeurt op gekende hedendaagse muziek. Jazz-dance is geschikt voor beginners als voor gevorderden.

MUSICAL

vanaf 8 jaar

Het aanleren van meer of minder bekende musicalsongs in groep en onder leiding van een zangleraar, waar nadien de gepaste choreografie op aangeleerd wordt. Aangezien deze les samengesteld is uit zingen en dansen, raden wij aan om naast deze discipline ook een dansles te volgen.

POINTES & REPERTOIRE

vanaf 12 jaar

Op de tippen van je tenen dansen, wordt er wel eens gezegd. Tijdens de Romantiek werden balletschoenen ontwikkeld die het danseressen mogelijk maakte op hun tenen te dansen. Zijden schoentjes werden gevoerd met katoen, en nog later verstevigd met lijm om de voet steun te geven. Bestemd voor leerlingen die de basis van klassiek ballet (posities, en dehors, lichaamshouding, balance en strekken van de benen) beheersen. Enkel voor wie klassiek ballet blijft volgen.

MODERN

vanaf 6 jaar

De moderne dans is ontstaan in het begin van de twintigste eeuw. Met het begrip modern werd vooral het onderscheid met de klassieke dans, het ballet, aangegeven dat als te formeel en verouderd werd gezien. Binnen de moderne dans staat de danservaring zelf en de innerlijke oorsprong van beweging centraal.

TEAMS

KLASSIEK, JAZZ, FUNK, MODERN, HEDENDAAGS, HIP-HOP

Er worden choreografieën aangeleerd en de leerlingen krijgen geregeld een opdracht om zelf aan een dansstuk te werken. Er wordt veel nadruk gelegd op expressiviteit, zodat de dansers leren présence hebben, eens ze op het podium staan. Voor deze les kan niet ingeschreven worden, leerlingen worden daarvoor geselecteerd door de lesgevers en audities.

Intensive program pré-pro


Deze leerlingen combineren gewoon lager of middelbaar onderwijs met een drukke dansagenda. In deze lessen wordt er verder geoefend, en worden ze voorbereid voor hun solo- ofgroepswedstrijden. Aansluiten bij deze groep kan alleen via auditie, of op vraag van de school uit. Deze leerlingen nemen ook deel aan internationale wedstrijden op zeer hoog niveau.

Het einde van een lessenseizoen wordt altijd afgesloten

met een spetterend dansspektakel en de opendeur- en

openlesdagen. Stip dus alvast volgende data aan in

de agenda: 2, 3, 4 mei 2025.


Pirouette logo
Volg ons met plezier op sociale media ...

Contact